Posted on

Alati kui ma blogipostitusi alustan, siis mõtlen, et kas saaks ehk avaldada lihtsalt pealkirja. Või pealkirja ja mõne lause veel ja asi vask. Aga ei sobi, eriti nüüd, kus Rahajutud.ee minu jutustusi refereerivad ning uudiskirjas kokkuvõtteid välja saadetakse. Seekordne lugu on sellest kuidas ma Mintoses 155 eurote teenisin. Võtan selle üksipulgi lahti ning räägin, kuidas ka Sina oleksid saanud seda teha. Selleks korraks on võimalus möödas, aga järgmine võib peagi saabuda.

Panin siis kõlaritest möirgama One Directoni Drag me Down, et keegi mind alla ei suudaks tirida ning asusin tippima. Vahepeal olen kirjutanud mõned skriptid, mis muudavad minu blogikirjutamise veidi mugavamaks. Näiteks allolev tabel on mingi automaagia, mida genereerib minu brauser iga kord kui ma seal lehel käin ja salvestab selle mulle Exceli failina. Neid faili on oi-kui-palju kogunenud. Aga pigem on see märk sellest, et ma peaksin vähem Mintoses käima ning rohkem keskenduma OmaRahale, nagu Investor Toomas kirjutab. Nali. Mul seal ka raha varsti otsas.

Vahekokkuvõte

Alustasin 8. jaanuaril 2020 kontoga investeerimist Mintoses. Sellest saab pikemalt lugeda siit minu blogist, postitusest, mis kannab pealkirja Minu teekonna algus Mintoses: automaadi seadistus, raha ülekanne ja esimesed vitsad. Seega on täna saanud mööda 9 päeva. Tegelikult läks Mintoses mööda ka hulk aega enne kui investeeringud kuhugi minema hakkasid, seega võib väita, et esimese tegin 8 päeva tagasi.

Kui palju raha ma olen teeninud 8 päevaga?

Tegelikult päris palju rohkem kui ma arvasin. Kirjutasin siin ühes postituses ka sellest, et kui su investeerimisstrateegia talub sellist riski, tuleb kasu lõigata cashback kampaaniatest. Mintoses on neid ikka mõned olnud ja ka meil Eesti tegutsev Mogo on sinna raha pannud. Seekord oli siis Sun Finance ja Finko. Võtsin kõvasti osa. Pakkusid nad ju 0,5% sinu investeeringust primaarturul. Võite ise arvutada kui palju ma nende laenudesse panin, aga teenisin päris kopsaka numbri.

Sissetuleku artikkelVäärtus (euro)Osakaal kasumistXIRR
Intress12,267,27%1,12%
Hilinenud maksed0,000,62%0%
Hüvitis0,000%0%
Järelturu kasum1,040%0,09%
Kampaaniate tulu155,3492,11%15,20%
Kokku168,64100%16,61%

Ehk kaheksa päevaga olen ma teeninud 168,64 euro, millest 92% ja kopikad peale on cashbackid. Iga päev nii hästi ei lähe, aga ei ole hullu. Selle numbri eest saaks ma käia kolm korda poes ehk kaks ja pool nädalat päris hästi süüa. Mulle meeldib hästi süüa ja hea tooraine (ja vein) on pigem kallis lõbu.

Vahepeal on mul nii hästi hakkanud minema, et Mintos pärib mu käest juba teist korda, et kust mu raha pärit on, kus ma elan, millega tegelen, kui palju kavatsen teha investeeringutega käivet ja puha. Ei pannud kõige suuremaid variante, võtsin tagasihoidlikult ja olin enda vastu aus – ega mul väga palju lähiajal juurde panustada plaanis ei ole. Keerutame olemasolevat.

Tegelikult on mul veel 400,92 eurot ootel, et see raha mulle lihtsalt ära laekuks, sisuliselt, ehk pending. Ma ei tea mis raha see selline on ja millisesse kategooriasse kuulub, aga kui see ka laekub, siis peaks seal olema vähemalt natuke intressi õnneks.

Jääme siis järgmist cashbacki ootama?

Jah ja ei. Cashback on minumeelest veidi selline asi, et hakkad mõtlema, et “miks nad seda raha mulle annavad..?” Ja õigesti teed kui mõtled. Eks ikka seepärast, et neil on seda vaja. Ja nad on nõus selle eest ekstra maksma. See on tegelikult laenupakkuja jaoks tohutult suur väljaminek maksta cashbacki laenuperioodi alguses. Nõuab likviidsust. Mis on ühest küljest hea ja teisest küljest mitte nii väga.

Tänaseni ei maganud nii hästi kui oleks võinud selle raha pärast. Aga õnneks see Mintose e-mail tõi naeratuse suule küll. Pigem on asjad praegusel hetkel hästi.

Lähiaja plaanid

Olen jõudnud vahepeal saada ka kolm kirja erinevatelt inimestelt seoses minu blogiga. Ei ole täheldanud, et kirjade vool nüüd tohutu oleks, aga tore ikka. Ühele blogijale kirjutasin, et ta enda blogis soovituskoodide kohapeal luiskab, sest tal ei ole vist inglise keel või tähelepanu õigel kohal: palun vaata ka sina üle, et ega sa Internetile boonuseid 5x suuremaks ei valeta. Ta ei ole mulle vastanud. Kahju.

Järgmine kolmapäev on mul Eesti Sendiblogijate Seltsi (ESS) kohtumine, kus räägime rahast ning IT-st ning sellest, kuidas keegi kellelegi kasulik saab olla. Loodetavasti on mul sealt tulles toredaid mõtteid mida Teiega jagada, sest ületasin hiljuti 2000 lugeja piiri. 2000 unikaalset inimest on käinud siin. Kõige populaarsem kahtlemata minu lugu sellest, kuidas ma suitsetamise maha jätsin ning seepärast miljonäriks varsti saan. Aga arvatavasti oled tubli lugeja ja juba seda teinud.

Advokaadile kirjutasin ka ja küsisin, et kas kuidagi ei oleks võimalik ikkagi kusagilt millegi eest raha juurde leida. Ei ole veel temalt arvet selle rumala küsimuse eest saanud. Äkki seekord pääsen. Või äkki pakubki midagi välja. Vaatasin, et Kruuda võlausaldaja on päris kurb olla. Küllike Namm on küll tegija, aga varsti saame teada, kas sama tegija kui Oliver Nääs selgub paari aasta jooksul kohtust.

Mul on ambitsioonikas mõte ehitada parser, mis hoiaks teid 24/7 minu OmaRaha, eToro ja Mintose seisudega. Võib-olla suudan CrowdInvesti ja EstateGuru ka sellesse masinavärki tõmmata, aga ei ole veel kindel. Pigem on seal see point, et viimastes muutuvad seisud pigem aeglaselt. Tahaks, et minu blogist võiks saada minu portfellide kohta reaalajas andmeid, aga vaadata ka ajalugu. Maksuameti jaoks, noh. Mis arvate, kas tasub?

Peace ja ärge Eesti Laulul hääletage, väga kallis on!

P.S. Olin sunnitud kirjutama ühe CSS reegli viimasel hetkel oma blogi templiiti sisse. Kui kusagil midagi disaini osas väga katki läks, siis ole hea, kirjuta mulle kontaktivormi kaudu.

table {
   display: table;
}

Keegi hull oli kirjutanud originaalis inline-block. AH!? Võid siis ka kirjutada kui tead, miks peaks tabel üldse kunagi olema inline-block.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga